fbpx

Als voetbalmoeder draait het in ons gezin alle dagen om ballen ⚽️😉. Maar ook als ondernemer heb ik een flink aantal ballen hoog te houden. Hoe zorg ik er nu voor dat ik geen ballen laat stuiteren?

Loondienst

In loondienst vond ik de combinatie werken en moeder zijn enorm ingewikkeld. Ik wilde graag werken, maar ook graag thuis zijn bij de kinderen. Ik wilde ze liever niet naar de opvang doen, maar zag ook hoe leuk ze het daar hadden. Een contstante tweestrijd in mijn hoofd en een druk schema op de kalender zorgde bij mij voor een bijna constante onrust.

Ondernemer

Toen ik startte als ondernemer dacht ik dat alles anders zou worden, dat ik mijn eigen tijden zou kunnen indelen en mijn gezin makkelijker zou kunnen combineren met mijn werk.

Deels is dat natuurlijk ook zo, want ik ben flexibeler dan in loondienst. Ik ben mijn eigen baas en kies dus grotendeels zelf waar ik mijn tijd aan besteed.

Deels is het juist moeilijker omdat de scheiding tussen werk en prive vager is. Ik werk veel thuis, dus ben er vaak als de kinderen uit school komen. De huishoudelijke taken zijn altijd in de buurt en de verleiding is groot om even de stofzuiger te pakken als ik eigenlijk moet werken. Ook zit ik soms ‘s avonds nog even achter mijn laptop. Niet omdat het moet, maar omdat het kan 😁.

Balans

Toch is mijn onrust bijna helemaal verdwenen. Ik moest mijn weg even vinden in het ondernemerschap, maar inmiddels heb ik voor mezelf een balans gevonden tussen werk en privé.

Voor mij werkt een duidelijke planning erg goed .Als ik werk zit ik in mijn kantoor en weet mijn gezin dat ik werk. Als ik vrij ben, ben ik ook echt vrij en werk ik dus niet. Natuurlijk zit mijn bedrijf 24/7 in mijn hoofd en krijg ik soms ideëen wanneer ik vrij ben, maar dan noteer ik ze in mijn telefoon en werk ze later uit ipv direct achter de laptop te kruipen.

Kijk dus als ondernemer eerst goed naar welke uren jij beschikbaar hebt om te ondernemen en welke uren je wilt besteden aan je gezin.

Kies voor balans en kies voor rust in je hoofd. Dan kun je presteren in je bedrijf én genieten van je gezin.