fbpx

Ik kom tot rust. En wat ik in deze tijd steeds meer begin te merken is dat rennen en vliegen niet bij mij past. Het altijd maar aan staan, doorrennen, hard werken. Blijkbaar is dat de norm geworden. Hierdoor heb ik vaak het gevoel gehad dat ik lui was ofzo. Alsof ik minstens 50-60 uur per week moest werken om serieus genomen te worden als ondernemer. Afgerekend worden op hard werken. Altijd druk zijn omdat we steeds meer willen. Niet meer kijken naar wat we al hebben. Dankbaar zijn voor wat er al is.

Dat ik met een parttime onderneming een inkomen kan verdienen, dat geloofde ik zelf niet eens. En toch lukt het en dat is helemaal oké. Ik kreeg afgelopen week het advies om de lat lager te leggen en van daaruit kleine stapjes te zetten. Zo kom ik ook verder.

En begrijp me niet verkeerd, ik kan bergen werk verzetten, maar er zit verschil in hard werken en zacht werken. Effectief met je tijd omgaan. Goed plannen en automatiseren. Maak het jezelf wat makkelijker in plaats van altijd maar door te ploeteren omdat je alles zelf wilt doen. Of omdat je bang bent voor het onbekende. Lees: een tool die je niet kent, maar waarmee je tijd kunt besparen of omdat je het spannend vindt om werk uit te besteden.

Ook respecteren dat je niet alles kunt doen. En niet alles hoeft te doen. Keuzes maken hierin is belangrijk.

Innerlijke rust. Ik heb het nodig om te kunnen excelleren. Een mix van rust en drukte. Toegegeven, af en toe heb ik ook heus wel de druk van een deadline nodig om iets af te krijgen. En de ene dag ben ik productiever dan de andere.

Maar een helder overzicht van wat ik op een dag moet doen, geeft mij veel rust. Helemaal als daar ook tijd tussen staat waarin ik even niks hoef. Dat ik even in de zon mag zitten. Dat ik tijd heb om na te denken over mijn bedrijf en over mijn leven.

Tijd doorbrengen met mijn gezin is ook belangrijk. Dat zorgt ook voor innerlijke rust. Als iedereen lekker in z’n vel zit en het op rolletjes loopt heb ik meer rust en ruimte om zaken goed aan te pakkken in mijn bedrijf. Zo versterkt het elkaar.

Ik schreef een paar dagen geleden een gedicht over innerlijke rust wat ik met jullie wil delen. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden.

Fijne Paasdagen!

Innerlijke rust
Als je zorgen even ver weg zijn

 Innerlijke rust
Als je kinderen dichtbij zijn

 Innerlijke rust
Als de dagen langzaam gaan

 Innerlijke rust
En de uren traag voorbij gaan

 Innerlijke rust
Als de zon schijnt door de ramen

 Innerlijke rust
Als je thuis bent, samen

Julia van Ditshuizen april 2020

 

[activecampaign form=5]