fbpx

Keuzes maken, en dan vooral de goede, hoe doe je dat eigenlijk?

Wat ik heb geleerd, nadat ik in een aantal valkuilen gestapt ben 😁, is dat ik mag vertrouwen op mezelf. Als de keuze voor mij goed voelt, dan is het de juiste keuze. Ik voel ondertussen echt het verschil. Dat heeft heel lang geduurd. Als je maar steeds op de mening van anderen leunt of probeert te doen zoals het “hoort” raak je steeds verder van je eigen gevoel en intuïtie af. En het is in de huidige, drukke en veeleisende maatschappij juist belangrijk om bij jezelf kunnen te blijven.

Natuurlijk mag je een raar gevoel in je buik hebben. De keuze die je gaat maken is soms een spannende en je moet hiervoor een drempel over. Maar voelt het als een steen in je maag of een kriebel in je buik? Dat geeft nl. aan of je er echt tegenop ziet of dat je het spannend vindt, maar het toch graag wilt.

Twijfel

Als ik twijfel en dat onderbuikgevoel negeer, ga ik anderen raadplegen. Dat is soms wel, maar niet altijd een goede beslissing. De ander vindt er soms iets van waardoor ik nog meer ga twijfelen. Eigenlijk wil ik in mijn keuze bevestigd worden, maar dat gebeurt niet altijd. Door de twijfel stel ik de beslissing uit of ik neem, achteraf gezien, niet de juiste. Vaak ook omdat de beslissing dan vaak degene is die het meest verantwoord is. Het minst uitgesproken, conformerend aan wat “hoort”.

Balen, maar hier heb ik wel van geleerd. Ik heb geprobeerd om steeds meer te vertrouwen op mijn gevoel.
En als dat toch een keer niet goed uitpakt? Geen probleem, dan probeer ik iets anders of corrigeer het. Dat is het nl. met verkeerde keuzes maken. Je kunt altijd weer een nieuwe, andere keuze maken.

Als jij twijfelt of je de goede keuze maakt, zet dan eens de voor- en nadelen naast elkaar. Wat geeft dan de doorslag?

Vind jij keuzes maken lastig?

Helemaal als het gaat over de balans tussen werk en privé? Keuzes maken voor jezelf en/of je gezin? Check dan mijn online programma Tijd Ruimte Rust. In dit programma leer je o.a. om keuzes te maken die ervoor zorgen dat je beter met je tijd omgaat. Ook leer je hoe je ruimte in je huis creëert en duurzaam omgaat met spullen. Je krijgt weer rust in je hoofd en een relaxter gezinsleven.