fbpx

Laatst gaf ik een presentatie voor het ondernemerscafé in mijn woonplaats. Daar ben ik sinds een paar maanden bij aangesloten en ik was erg blij met de uitnodiging om zo snel al een presentatie over mij en mijn bedrijf te mogen geven.

Waarom?

Omdat ik het best lastig vind om in een paar woorden of zinnen uit te leggen wat ik doe. Ik ben niet iemand van “ad hoc”. Natuurlijk snap ik dat als ik op een netwerkbijeenkomst ben en mensen vragen wat ik doe, dat ik dan een vlot antwoord moet hebben. Ik vind het dan ook fijn als mensen doorvragen en me niet alleen glazig aankijken. Dan begin ik te hakkelen en komt het er niet lekker meer uit. Als mensen echt geïnteresseerd doorvragen krijg ik meer vertrouwen om uitleg te geven. Dat lukt dan ook beter. Nu had ik 45 minuten om mezelf te presenteren en kon ik me voorbereiden. Dat werkt goed voor mij.

Pitchen bij de BNI

Een paar weken na deze presentatie werd ik uitgenodigd om als gast mee te gaan naar de BNI (Business Network International). Daar moest ik 1 minuut pitchen, zoals daar gebruikelijk is. Dat vond ik véél spannender dan die 45 minuten presentatie. Het ging wel goed hoor, daar niet van, maar zenuwachtig was ik wel. Want wat vertel je nu in 1 minuut dat interessant genoeg is en blijft hangen? Dat vind ik lastig.

Het zal wel wennen zijn en het zal wel beter worden naarmate ik langer ondernemer ben. Tenminste, daar ga ik vanuit. Of dat hoop ik. 😉  Ik ben in ieder geval blij met de ervaring die ik zo opdoe.

Mijn pitch

Als je mij nu tegenkomt, je kent mij niet en vraagt wat ik  doe, krijg je dit antwoord:

Ik ben Julia van Ditshuizen, Business Organizer. Ik help je om georganiseerd en gestructureerd te werken. Samen optimaliseren we je werkplek en werkwijze. Daarnaast geef ik je advies over het inzetten van online tools en uitbesteden van werkzaamheden. Het geeft je weer overzicht en rust.

Wat vind je ervan? Snap jij waarmee ik je kan helpen? Of heb je tips om dit duidelijker te krijgen? Laat het me weten!

Wil je weten of ik jou als ondernemer kan helpen? Kijk dan op mijn website www.burolentemorgen.nl of neem contact met me op via info@burolentemorgen.nl