fbpx

Pfff…, de afgelopen week werd ik gedwongen om rust te nemen. De griep had me sinds jaren weer eens goed te pakken. In bed met veel paracetamol. Afspraken afgezegd en de laptop bleef dicht. Natuurlijk heb ik het geprobeerd, maar van het licht van het beeldscherm kreeg ik alleen maar meer hoofdpijn. Nog steeds is mijn energiepeil erg laag, dus ik doe nog steeds niet veel. Maar wat valt dat tegen zeg.

Hoe erg kun je verlangen naar een hectische dag waarin je de hele dag van hot naar her vliegt en alle ballen schijnbaar moeiteloos in de lucht houdt. Waarin je s avonds nog vrolijk de was staat op te vouwen of nog wat mail wegwerkt. Of lekker gaat sporten. Kortom: actief bezig zijn. Wat een luxe.
En hoe frustrerend als dat even niet lukt.

Toch is het ergens goed voor geweest.
Het feit dat ik rust moest nemen, al dan niet vrijwillig, was toch ergens goed voor. Mijn hoofd kreeg nl. ook rust en dat gaf ruimte voor gedachten. Niet meteen, want de eerste dagen was ik echt alleen maar beroerd. Maar na een poosje ontstonden er nieuwe ideeën. Ik gun het niemand om geveld te worden door de griep, maar ik raad het iedereen aan om wat vaker rust te nemen.

Even een poosje onder een dekentje op de bank of op een stoeltje in de zon. Je zult merken dat je met een andere blik naar zaken kijkt, zoals je privé leven of je bedrijf. Je gedachten krijgen de ruimte en zo ontstaan er nieuwe, frisse ideeën.

Dit prachtige lenteweer leent zich er goed voor, dus neem even rust. En geniet ervan. Zonder griep en paracetamol natuurlijk. Heerlijk.